Seniortrening

HUR premiumline-

 

Muskelstyrken blir mindre når vi blir eldre og det samme gjør hjerte og lungekapasiteten, og i alderen mellom 50 og 70 år vil muskelstyrken reduseres med rundt 30 %. For hvert tiår vil hjertets pumpekapasitet reduseres med 6-10 slag i minuttet. Det er en voksende enighet i forskermiljøene at denne kraftige reduseringen av fysisk form skyldes mindre fysisk aktivitet når vi blir eldre.

Fysiologiske forandringer i muskulaturen ser ut til å komme av atrofi av type 2 muskelfibre. Dette er muskelfibre som er fremtredende i hurtige kontraksjoner. Det faktum at vi ser en atrofi av disse hurtige muskelfibrene kan også være en forklaring på økende hyppighet av fall skader ved stigende alder. For å opprettholde en god balanse er hurtige korreksjoner og bevegelser nødvendig. HUR apparatene gir anledning til at man på en trygg og behagelig måte trene hurtige bevegelser for å oppnå optimal trening for type 2 fibrene. HUR`s unike ”Natural Transmission” system gir denne muligheten for optimal trening uansett alder. Kontraindikasjonene for trening er like, uavhengig av alder, men det må tas hensyn til at risikofaktorer og alvorlig sykdom forekommer hyppigere med økende alder.

Det kan være tilrådelig å foreta en medisinsk undersøkelse før start og tilpasse intensiteten på treningen etter fysisk form. Dette stiller krav til utstyr og valg av treningsopplegg, og med HUR på laget kan du stole på at valg av utstyr er optimalt. The American College of Sport Medicine (ACSM), har samlet mye forskning og anbefaler at hjerte lungetrening skal utføres etter styrke og balansetrening for denne gruppen. Mange lager fortsatt treningsopplegg hvor hjerte og lungetreningen utføres først.

 

Noen gode grunner for å velge HUR apparater for senior trening:

  • Natural Transmission trygg og behagelig motstand som også sørger for at du kan trene hurtige bevegelser med tanke på type 2 fibrene. Hurtighet og rask reaksjon er en forutsetning for god balanse.
  • Muligheten for å trene Isometrisk, konsentrisk og eksentrisk
  • Lett adgang i apparatene og enkel betjening.
  • Like prinsipper for bruk i apparatene Dette gjør det enkelt å komme i gang, men også lett å lære nytt treningsprogram.
  • Betjenings knapper Disse er store og er sentralt plassert med gode selvforklarende + og – merker.
  • Trinnløs justering av motstand Dette kan gjøres underveis i øvelsen, uten å gå ut av apparatet.
  • Utslagsbegrensning Du kan få apparater hvor du kan begrense utslaget i bevegelsen. Dette kan være praktisk hvis det eksisterer en kontra indikasjon på full bevegelse.
  • Dobbelfunksjon Mange av HUR apparatene har dobbel funksjon som gjør at to muskelgrupper kan trenes i samme maskin.

 

Inkluderende trening:

HUR apparatene kan brukes med like god effekt uansett alder eller fysisk form.
HUR er det optimale valget for deg som er opptatt av senior trening og vil ha ett inkluderende alternativ!

 

HUR har også eget utstyr for test og trening av balanse. Les mer test og måling her.